Bouwbedrijf Purmerend | Bouwkundig advies
16214
page-template-default,page,page-id-16214,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
Bouwbedrijf-JéBé-Bouw-Purmerend-logo

Bouwbedrijf Purmerend

Bouwkundig advies

Bouwkundig advies

Bij bouw en verbouw komt heel wat kijken. Zeker wanneer u zelf niet thuis bent in de wereld van bouwen en verbouwen. Bouwbedrijf JéBé Bouw uit Purmerend is dat wel en staat u graag bij op verschillende momenten en manieren. Zo maakt u weloverwogen beslissingen, daar kunt u op bouwen! Bouwbedrijf JéBé Bouw uit Purmerend geeft bouwkundig advies, plaatst stalen constructies, heeft oplossingen voor houten constructies en vloeren met vochtproblemen. Dus op velerlei gebied kunnen wij u van dienst zijn. Wij werken hierin samen met constructeurs en bouwkundig tekenaars.

Constructieve aanpassingen

Bij een verbouwing komt het vaak voor dat er een constructieve aanpassing plaats moet vinden om een andere indeling van een verdiepingsvloer te verkrijgen. Met deze aanpassing word vaak het wooncomfort verbeterd. Bij deze aanpassingen dienen daarbij constructieberekeningen gemaakt te worden. Wordt er bijvoorbeeld een een dragende muur weggehaald, een uitbouw gerealiseerd of een dakterras gecreëerd dan is een nieuwe betrouwbare constructie van belang.

 

Wij berekenen diverse constructies zoals een muurdoorbraak, verstijving balklaag, vide, trapopening, dakterras, dakopbouw, stabiliteitsportalen, dakkapel, aanbouw, stempelconstructie en zelfs funderingsherstel. Al onze berekeningen voldoen aan de wettelijk gestelde normen. Gaat u een constructieve wijziging aanbrengen in uw woning dan heeft u vrijwel altijd een omgevingsvergunning nodig.

 

 

Veel voorkomende constructie werkzaamheden die we berekenen en uitvoeren:

  • Het plaatsen van dakterrassen.
  • het maken van een doorbraak door een dragende muur.
  • Het verwijderen van een gedeelte van de gevel.
  • Het toevoegen van een extra verdieping op een woning.
  • De draagkracht van vloeren.
  • De draagkracht van heipalen ten behoeve van de funderingen.

Vochtproblemen in huis?

Veel gestelde vragen gaan over vochtproblemen in woningen en dan vooral in oudere woningen. Aantasting van houten constructies en vloeren en die beoordelen op houtborende insecten of de aanwezigheid van bruinrot, houtzwam of schimmels. Door aantasting van deze kunnen er verzakkingen of scheurvorming ontstaan in vloeren, binnenmuren of gevels. Door een goed vochtklimaat in de woning of daarbuiten  kunnen deze aantastingen worden voorkomen. Door een goede vochthuishouding in de woning te verkrijgen kunnen wij u adviseren en te zoeken naar de beste oplossing.